duminică, 28 februarie 2010

Vine primavara ... 1 Martie




1 Martie  in traditia romaneasca se spune ca vesteste primavara si se mai spune ca in aceasta zi  trebuie daruit celor dragi un mic talisman legat cu un snur alb-rosu "Martisorul". 
Pentru mine Martisorul simbolizeaza venirea primaverii, reluarea unui nou ciclu al naturii odata cu aparitia ghioceilor de sub stratul de zapada semn al faptului ca natura isi revine din amorteala. Se spune ca  martisoarele oferite in ziua de 1 Martie persoanelor dragi de sex feminin le poarta noroc si zic babele pe la tara ca le feresc de "vraji". Martisorul trebuie purtat 12 zile dupa care trebuie prinse de ramura unui copac. 
Asa  ca azi am plecat sa caut aceasta amuleta care doream sa fie ceva traditional, facut in "casa" ceva care sa nu fie "kitsch". Am nimerit la un targ care se spunea ca este pentru martisoare dar acolo puteai gasi tot ce nu avea legatura cu Martisorul ... ma rog ... intr-un final am gasit ceva care se apropia de conceptul de martisor si am rezolvat problema.
Ma bucur ca vine primavara si o data cu 1 Martie sunt sigur ca iarna a pierdut din putere si nu o sa ne mai ofere surprize ... cum zicea bunica ... baba Dochia incepe sa de-a jos cojoacele.
La multi ani de 1 Martie tuturor doamnelor si domnisoarelor care poposesc sa imi citeasca aceste randuri si primiti din partea mea un martisor virtual.
Sa auzim de bine. 

duminică, 7 februarie 2010

Totul e alb ... poate prea mult alb

... e totul alb si e frig de crapa pietrele si mai si viscoleste ... brrrr. Imi place acest anotimp dar nu sa fiu in mijlocul orasului si sa fiu nevoit sa ma deplasez cu masina sau sa ma duc miine la servici ... brrrr.
E crunt afara, a trebuit sa ies sa ma intalnesc cu un prieten in centru si vreau sa va spun celor care nu ati scos nasul afara ... e groaznic nu o faceti.
Mi-ar fi placut sa fiu in varf de munte la o cabana izolat unde sa pocneasca in soba lemnele si sa ma incalzesc cu o tuica fiarta... asta da viata.
Pina una alta sa vad miine cum o scot la capat... sau cum o scoatem la capat.

Sa auzim de bine.

Related Posts with Thumbnails