luni, 2 noiembrie 2009

RATACIT PRIN ROMANIA

Stau si ma gandesc unde am auzit aceasta fraza ... hmmm cred ca la TV sau am citit-o undeva. Suna interesant si foarte actual.
Am presimtirea ca pe noi toti aceste momente pe care le traim azi o sa ne marcheze perioada urmatoare a vietii.
Ca copil imi placeau foarte mult acele globuri cu zapada, pe vreme aceea erau foarte rare, si ce ma fascina cel mai mult era faptul ca oricat le-as fi agitat de mult daca le lasam jos fulgii aceeia albi se asterneau unii mai repede altii erau mai lenesi si mai pluteau o perioada dar rezultatul era acelasi si fiecare isi lua locul in stratul uniform si alb al primei zapezi asternute.
Prin comparatie cred ca si Romania  este un  glob in manutele unui copil care ne-a zguduit timp de 20 ani si care acum ajuns la maturitate nu mai are pasiune pentru aceasta jucarie si nu il fascineaza fulguletii argintii uitandu-l pe un colt de polita.
Imi doresc din toata inima ca macar copilul meu sa aiba parte de vremuri mai linistite si sa isi gaseasca locul cu usurinta in stratul de stelute argintii ale viitoarei Romanii.
Trebuie sa ne trezim din ameteala asta data de stresul cotidian si problemele sociale cu ca ne confruntam zi de zi si sa constientizam ca trebuie sa spunem: AJUNGE!!!.
Nu vreau sa mai ratacesc prin aceasta jungla fara reguli, fara indicatoare care sa indice o directie clara, in aceasta ceata ce ascunde interese meschine ale unora fara bun simt si tupeisiti, in aceasta mlastina ce pute a putregai politic, in aceasta pestera intunecata plina de cotloane unde dupa fiecare colt te asteapta cate un oportunist, nu mai vreau ... AJUNGE!!!
Am ajuns sa am indoieli hmmm ... sa ma fi ratacit in propria mea tara, sa am eu busola defecta sau steaua polara ma inseala si nu imi arata totdeauna nordul ...nu  cred.
Oricat as rataci sunt convins ca tara asta imi poate oferii o viata minunata ...dar trebuie sa terminam cu aceste incertitudini sa iesim din labirintul asta.
Nu vreau sa mai fiu rataciti in propria tara ... Hai sa ne regasim romane si impreuna sunt convins ca vom putea gasi o cale de urmat.

Sa fiti iubiti.


1 comentarii:

Bogdan spunea...

Sal, vezi ca odata cu schimbarea temei ti-ai stricat feed-ul :(

Related Posts with Thumbnails