vineri, 11 decembrie 2009

Puterea caracterului sta in dragoste. (Simion Mehedinti)

Imi place aceasta maxima scrisa de Simion Mehedinti "Puterea caracterului sta in dragoste." ... este ca si cum in aceste cateva cuvinte ar fii concentrate toate acele ingrediente care alcatuiesc caracterul puternic al unui om.
Totusi ce inseamna un om cu caracter?
Adevarul ca oameni care sunt dispusi sa se alinieze la niste valori morale pe care sa le respecte, cateodata chiar in defavoarea lor sunt pe cale de disparitie si ar trebui protejati de o lege speciala care sa ii tina departe de tentatii  ... ca la speciile pe cale de disparitie (glumeam).
Se intampla sa intalnesti din ce in ce mai putini oameni dispusi sa sacrifice totul din dragoste pentru semenul sau iar zilele tulburi in care ne scaldam contribuie din plin la disparitia ingredientelor necesare pentru a iconstrui un caracter perfect care sa nu cedeze cand te astepti mai putin.
Am avut neplacerea sa cunosc oameni care mi-au castigat  la un moment dat respectul datorita caracterul puternic de care dadeau dovada dar din  pacate si-au calcat foarte repede principiile in picioare fara sa stea prea mult pe ganduri cand au dat un pic de greu in viata sau le-au fost oferite niste super oportunitati care intre noi vorbind erau doar niste baloane de sapun. Dupa au venit parerile de rau ... tardiv.
Nu inteleg cum poti asa de usor sa renunti la niste valori si principii care te caracterizau ... Ca si pe noi toti  nici pe mine viata nu ma menajat si ma incercat in nenumarate randuri si am fost pus in postura de a alege "oportunitatea" sau sa imi calc in picioare principiile dupa care ma ghidez in viata  ... dar ma bucur ca am rezistat cel putin pina acum chiar daca unele decizii au fost in defavoarea mea.
Am cautat sa gasesc ce  calitati definesc cel mai bine un caracter si cred ca printre ele ar fi: respectul fata de oamenii din jur, respectul fata de cuvantul dat, sinceritatea in relatiile cu ceilalti , integritate.
Un caracter se poate consolida numai cu multa vointa si autocontrol ... care de ce sa nu spunem nu le avem tot  timpul la indemana in lumea asta plina de "oportunitati".
Nu cred ca este o solutie sa te amagesti singur cu iluzii si minciunii ... o sa te saturi si o sa disperi cu timpul.
Cea mai periculoasa combinatia cred ca este intre fudulie combinata in proportii egale cu prostie si rautate iar daca la toate aceste ingrediente mai punem si un pic de ingamfarea eu zic ca iese un exemplar "perfect " de oportunist al zilelor noastre.
Ceea ce incerc sa dezvolt aici nu este un subiect idealist, ci este o problema reala cu care sunt sigur ca nu ma confrunt doar eu, asa ca v-as fi recunoscatoar sa dezvoltam subiectul, sunt doar curios de ce credeti si voi , de ce ati patit pe propria piele.
Va astept cu opinii pe acest subiect.


Sa auzim de bine



Imagine "belive.jpg" preluata de pe: statu.files.wordpress.com

1 comentarii:

hime spunea...

Si eu sunt de acord cu acest motto !!! Intr-adevar dragostea este la baza multor actiuni si sentimente !

Related Posts with Thumbnails