miercuri, 25 noiembrie 2009

Mintile sclipitoare ale Romaniei - Andrei Ungureanu


 Sunt mandru ca am onoarea sa pot spune ca il cunosc pe Andrei Ungureanu "Olteanul de Aur" cum a fost numit la intoarcerea acasa de la Olimpiada Internationala de Matematica din Mexic (2005). Acolo impreuna cu alti romanii au obtinut prin performantele lor primul loc in Europa si locul al doilea in lume, dupa China, din 93 de natiuni participante.
Andrei este un tanar cu foarte mult bun simt si de o modestie care contrasteaza cu rezultatele lui remarcabile de-a lungul timpului. Se poate lauda cu peste sase medalii obtinute la concursurile internationale si foarte multe alte rezultate nationale ...
Ma bucura faptul ca Andrei este Roman si mai ales Severinean de-al meu chiar daca a ales sa invete intr-o universitate din America, el va ramane roman si va fi un reprezentant de seama al Romaniei.
Actualmente Andrei este student la Princeton  Univercity si studiaza Matematica.
Poate in Romania sistemul de invatamant universitar nu este pregatit in acest moment pentru minti geniale ca Andrei sau altii ca el  ... poate in viitor se va schimba ceva si la noi.

Pana atunci  mintile geniale ale Romaniei aleg sa plece si sunt atrase de un sistem de invatamant mai omogen care stie sa ceara performanta dar sa si ofere satisfactie. America se bucura de calitatea Romanilor care invata in universitatile lor. Drept dovada iata prezentarea pe care o face Princeton  Univercity studentului Andrei Ungureanu pe saitul lor:
"Freshman First Honor Prize

Andrei Bogdan Ungureanu of Drobeta Turnu Severin, Romania, received the Freshman First Honor Prize, awarded each year to a sophomore in recognition of exceptional achievement during the freshman year.
 

A graduate of Colegiul National "Traian," Ungureanu is an A.B. candidate who plans to major in mathematics and complete certificates in finance and in applied and computational mathematics. He participated in three International Mathematical Olympiads as a member of the Romanian Mathematical Olympiad team, winning gold medals in 2006 and 2005 and a silver medal in 2004.

During his first year at Princeton, Ungureanu placed in the Top 25 of the Putnam Undergraduate Mathematics Competition and received a book award from the German department recognizing "outstanding achievement in the study of German language and literature" as the best student in German 107. Next month, he will receive the Shapiro Prize for Academic Excellence
."


La aceasta prezentare va adaug si link-ul unde Andrei prezinta un proiect la care a participat (este ultimul din dreapta):

Ma simt tare bine cand vad ca oameni pe care ii cunosc si  imi sunt dragi ajung sa reprezinte si sa promoveze Romania si neamul romanesc prin performatele lor deosebite.
Va cer sprijinul dragi cititori ai acestor randuri sa ii facem cunoscuti intregii tari ca merita.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails