joi, 24 decembrie 2009

Craciun fericit !!!

Suntem pe sfarsit de an, suntem in ajunul Craciunului ... e timpul magic al colindelor si a miresmelor bunatatilor pregatite pentru masa de Craciun. Gospodinele trebaluiesc sa pregateasca bunatatile traditionale romanesti  ce vor da savoare mesei de Craciun: carnatii, toba, piftiile sau raciturile, sarmalutele, cartabosul şi nelipsitul cozonac cu nuca. Toate aceste bunatati vor trona si ne vom infrupat din ele in ziua ce va veni ... ziua nasteri Domnului, ziua de Craciun..
In aceasta noapte se povesteste cum Fecioara Maria umbla din casa in casa ca sa isi gaseasca un adapost pentru a da nastere lui Isus prucul sfant ... acest moment la crestini este marcat de preoti care merg cu icoana nasteri Domnului din casa in casa ca sa anunte vestea minunata ...
Azi se impodobeste pomul de Craciun cu globulete, beteala si multe beculete colorate. In noaptea aceasta speciala de Craciun  primim vizita lui Mos Craciun. Mosul viziteaza copii cuminti si le pune sub bradul frumos impodobit o multime de cadouri ...copii din toata lumea asteapta un an intreg acest eveniment si se roaga sa treaca cat mai repede aceasta noapte ca sa vina dimineata si sa gaseasca sub brad cadourile mult dorite...Este sentimentul pe care toti l-am simtit iar unii dintre noi inca il mai simt sau si-l doresc.
Sărbătoarea Crăciunului este anunţată de copii care vin cu colindul sau cu steaua, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului. La tara se merge pe ulita din casa in casa si copii spun colinde in schimbul carora primesc colacei, covrigi, dulciuri ... in functie de regiune.
Colindele se aud peste tot si anunta marea sarbatoare ... vine Craciunul.
Va doresc sarbatori fericite si tot ce va doriti.

Sa auzim de bine

3 comentarii:

Axel spunea...

Ţi-am acceptat link exchange-ul. Aştept confirmarea ta.

Pisi spunea...

Craciun fericit !!

Nimeni spunea...

Sarbatori fericite!

Related Posts with Thumbnails