marți, 22 decembrie 2009

Se intampla acum 20 de ani...

... acele zile ale sfarsitului lui '89 m-au prins plecat din Bucuresti ... eram elev la varsta buletinului ... si in vacanta de iarna am plecat sa fac sarbatorile de iarna cu parinti care erau detasati la o exploatare miniera in varful muntilor Banatului. Asa ca nu pot spune ca am fost aproape de ceea ce sa intamplat pe strazile marilor orase din Romania ... cel mai apropiat oras era la peste 100km de drum troienit de zapada.
Personal am trait Revolutia prin intermediul televizorului alb negru pe vremea aia ... pe intuneric la gura sobei si cu sonorul in surdina.
Tin minte foarte clar ca stateam in fata televizorului si nu l-am oprit nici macar cand se mai intrerupea emisiunea ca se incinta aparatura televiziuni Romane care era obisnuita sa difuzeze emisiuni timp de doua ore seara.
Stateam pe intuneric si absorbeam cantitatea de informatii care ni se servea fie ea buna sau rea nu conta totul era luat ca atare nimic nu se filtra ... era un lucru nou neobijnuit.
Tin minte ca la un moment dat prins de frenezia celor vazute la TV am luat carnetul de partid al mamei si l-am bagat pe foc ... si parca o aud si acum pe saraca mama ca sa nu spun la nimeni ca l-am ars ca nu se stie cine aude... saraci erau marcati de securitate si de raul pe care il putea face o astfel de informatie auzita de vre-un turnator.
Nu am putut dormi nici un minut in zilele acelea iar a doua zi pe 22  Decembrie am gaurit steagurile  care erau arborate pe sediul de la intreprinderea miniera ...
Pe o parte ma bucur ca nu ma prins Revolutia in Bucuresti ca nu ma rabda inima sa nu fiu in strada si poate ca acum nu as mai fi scris aceste randuri iar pe de alta parte mi se rupe sufletul de oameni nevinovati care au murit pentru o cauza nobila care din pacate le-a fost furata cu nerusinare.
Acei oameni si-au jertfit viata ca sa avem noi o viata mai buna si ca Romania sa nu mai fie izolata de restul lumii. Romani de rand ... ca si mine au crezut in aceea Revolutie ... si multi dintre ei au murit pentru acest crez numai ca sincer cred ca totul a fost bine regizat iar noi romani nu am fost decat marionetele unei lovituri de stat manevrate de papusari din esalonul doi din partidul comunist ... avizi de putere ... in frunte cu Ion Iliescu si acoliti lui.
Cei care au murit atunci au reusit sa ne ofere speranta unei vietii mai bune pentru noi cei ramasi aici  pe aceste meleaguri dar marea  noastra problema este ca noi nu stim ce sa facem libertatea si cu drepturile dobandite nici acum ... dupa 20 de ani.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe toti cei care sau jertfit pentru acest popor.

Sa auzim de bine ....



Sursa foto Mediafax

4 comentarii:

'mnealui spunea...

Ma bucur sa mai vad si asa ceva. M-au enervat la culme cei care la intrebarea ce inseamna pentru tine Decembrie '89, ziceau "nimic, nu eram nascut". Ca n-a iesit cum am sperat noi, asta-i alta poveste.
PS 1. Eu am fost pe strazi atunci, in Bucuresti... Pana cand ne-a zis Mitrea, ala din PSD - ca-l aveam sef direct pe atunci: stati cuminti mai copii, ca nu-i ce credeti voi! Si n-am certificat de revolutionar...
PS 2. In timp ce unii nu se dezlipeau de tv, altii faceau bani...

Anonim spunea...

Wow, foarte interesant.

hime spunea...

Iti urez Sarbatori fericite , multa bucurie , sanatate si impliniri !!!

http://www.youtube.com/watch?v=AN3uPrJR7IY&feature=player_embedded

ştrumfiţa cu eşarfă spunea...

Un batranel cu chip drag
A aparut la tine in prag,
Sa nu-l gonesti ,e Mos Craciun
Si iti aduce un an mai bun !
Sfanta seara de Craciun,
Langa brad si langa foc
Sa iti aduca mult noroc!

cu drag, strumfita cu esarfa ei colorata (www.questioare.com)

Related Posts with Thumbnails