joi, 31 decembrie 2009

Adio 2009 ... Bine ai venit 2010 !!!

In prag de sarbatoare la trecerea dintre ani nu pot decat sa va urez un calduros "La multi ani" si las imaginile sa faca urarile in locul meu.



La multi ani 2010!

Sa auzim de bine.



20

luni, 28 decembrie 2009

Realizari 2009 ... Planuri 2010

"De vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, spune-i planurile tale" spune o vorba din batrani...
Asa ca in spiritul acestei cugetari si in spiritul sarbatorilor de sfarsit de an mi-am zis ca nu strica sa Il inveselesc si eu un pic pe Dumnezeu cu realizarile mele de anul ce sta sa se sfarseasca si cu planurile mele de anul ce va veni.
Daca trag linie si ma uit in urma la anul 2009 nu pot spune ca a fost foarte rau cu mine si chiar sunt multumit de cele realizate chiar daca nu toate au fost asa cum mi-am propus sau cum mi-am dorit ... asta e nu poti sa le ai pe toate.
Astfel spus ... de bine a fost ca: am avut parte de sanatate maxima si eu si familia mea, am o slujba buna si pe care imi doresc sa o pastrez si in 2010, a fost liniste iar micile neajunsuri si neintelegeri le-am rezolvat fara prea multe neplaceri, am realizat una alta in jurul casei, si nu in ultimul rand am reusit sa imi astern gandurile in acest blog ... 
De rau in anul 2009 a fost ca: nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus pentru acest an, nu am reusit sa am impreuna cu familia un concediu de vis..., nu am reusit sa mai acopar din "gaurile" de la banci.
Imi doresc ca anul ce va veni sa imi dea multa sanatate si mie si familiei mele ca daca suntem sanatosi le rezolvam noi pe toate ca oricum de probleme nu scapi niciodata... imi doresc sa avem liniste sufleteasca si armonie in familie ... imi doresc  ca la serviciu toate sa mearga ca unse ... imi doresc ca in acest an sa pot oferi familie concediul dorit ... si binenteles imi doresc in limita posibilitatilor sa mai acoperim din "gaurile" de la banci.
Sper Doamne ca am reusit sa iti astern pe fata macar un zambet si din suflet doresc  tuturor cititorilor mei si nu numai ... multa sanatate, fericire, liniste sufleteasca si un an plin de realizari.
La multi ani!!! si  nu uitati viata e frumoasa si merita traita la maxim.



Sa auzim de bine in 2010.









Imagine preluata de pe Kudica.ro

joi, 24 decembrie 2009

Craciun fericit !!!

Suntem pe sfarsit de an, suntem in ajunul Craciunului ... e timpul magic al colindelor si a miresmelor bunatatilor pregatite pentru masa de Craciun. Gospodinele trebaluiesc sa pregateasca bunatatile traditionale romanesti  ce vor da savoare mesei de Craciun: carnatii, toba, piftiile sau raciturile, sarmalutele, cartabosul şi nelipsitul cozonac cu nuca. Toate aceste bunatati vor trona si ne vom infrupat din ele in ziua ce va veni ... ziua nasteri Domnului, ziua de Craciun..
In aceasta noapte se povesteste cum Fecioara Maria umbla din casa in casa ca sa isi gaseasca un adapost pentru a da nastere lui Isus prucul sfant ... acest moment la crestini este marcat de preoti care merg cu icoana nasteri Domnului din casa in casa ca sa anunte vestea minunata ...
Azi se impodobeste pomul de Craciun cu globulete, beteala si multe beculete colorate. In noaptea aceasta speciala de Craciun  primim vizita lui Mos Craciun. Mosul viziteaza copii cuminti si le pune sub bradul frumos impodobit o multime de cadouri ...copii din toata lumea asteapta un an intreg acest eveniment si se roaga sa treaca cat mai repede aceasta noapte ca sa vina dimineata si sa gaseasca sub brad cadourile mult dorite...Este sentimentul pe care toti l-am simtit iar unii dintre noi inca il mai simt sau si-l doresc.
Sărbătoarea Crăciunului este anunţată de copii care vin cu colindul sau cu steaua, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului. La tara se merge pe ulita din casa in casa si copii spun colinde in schimbul carora primesc colacei, covrigi, dulciuri ... in functie de regiune.
Colindele se aud peste tot si anunta marea sarbatoare ... vine Craciunul.
Va doresc sarbatori fericite si tot ce va doriti.

Sa auzim de bine

marți, 22 decembrie 2009

Se intampla acum 20 de ani...

... acele zile ale sfarsitului lui '89 m-au prins plecat din Bucuresti ... eram elev la varsta buletinului ... si in vacanta de iarna am plecat sa fac sarbatorile de iarna cu parinti care erau detasati la o exploatare miniera in varful muntilor Banatului. Asa ca nu pot spune ca am fost aproape de ceea ce sa intamplat pe strazile marilor orase din Romania ... cel mai apropiat oras era la peste 100km de drum troienit de zapada.
Personal am trait Revolutia prin intermediul televizorului alb negru pe vremea aia ... pe intuneric la gura sobei si cu sonorul in surdina.
Tin minte foarte clar ca stateam in fata televizorului si nu l-am oprit nici macar cand se mai intrerupea emisiunea ca se incinta aparatura televiziuni Romane care era obisnuita sa difuzeze emisiuni timp de doua ore seara.
Stateam pe intuneric si absorbeam cantitatea de informatii care ni se servea fie ea buna sau rea nu conta totul era luat ca atare nimic nu se filtra ... era un lucru nou neobijnuit.
Tin minte ca la un moment dat prins de frenezia celor vazute la TV am luat carnetul de partid al mamei si l-am bagat pe foc ... si parca o aud si acum pe saraca mama ca sa nu spun la nimeni ca l-am ars ca nu se stie cine aude... saraci erau marcati de securitate si de raul pe care il putea face o astfel de informatie auzita de vre-un turnator.
Nu am putut dormi nici un minut in zilele acelea iar a doua zi pe 22  Decembrie am gaurit steagurile  care erau arborate pe sediul de la intreprinderea miniera ...
Pe o parte ma bucur ca nu ma prins Revolutia in Bucuresti ca nu ma rabda inima sa nu fiu in strada si poate ca acum nu as mai fi scris aceste randuri iar pe de alta parte mi se rupe sufletul de oameni nevinovati care au murit pentru o cauza nobila care din pacate le-a fost furata cu nerusinare.
Acei oameni si-au jertfit viata ca sa avem noi o viata mai buna si ca Romania sa nu mai fie izolata de restul lumii. Romani de rand ... ca si mine au crezut in aceea Revolutie ... si multi dintre ei au murit pentru acest crez numai ca sincer cred ca totul a fost bine regizat iar noi romani nu am fost decat marionetele unei lovituri de stat manevrate de papusari din esalonul doi din partidul comunist ... avizi de putere ... in frunte cu Ion Iliescu si acoliti lui.
Cei care au murit atunci au reusit sa ne ofere speranta unei vietii mai bune pentru noi cei ramasi aici  pe aceste meleaguri dar marea  noastra problema este ca noi nu stim ce sa facem libertatea si cu drepturile dobandite nici acum ... dupa 20 de ani.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe toti cei care sau jertfit pentru acest popor.

Sa auzim de bine ....



Sursa foto Mediafax

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Bradulet, bradut, dragut


Bradulet, bradut, dragut,
Ninge peste tine!
Haide, hai, in casa mea,
Unde-i cald si bine

Pom de Anul Nou te fac,
O, ce bucurie,
Cu beteala am sa te-mbrac
Si stelute, o mie!

Si fetite si baieti
Batand din manute
Ne-om juca si ti-om canta
Cantece dragute.


O minunata poezioara care imi aminteste cu placere de ani copilariei cand asteptam cu nerabdare sa vina ajunul Craciunului ca sa impodobim braduletul in haine de sarbatoare. Mirosul de cetina verde imi rascoleste multe amintiri frumoase.
Acum ca au trecut ani astept cu aceiasi nerabdare acest moment cu toate ca acum are alta semnificatie pentru mine. Acum astept ajunul Craciunului sa ma pot bucura de fericirea copilului meu cand impodobim impreuna pomul de craciun cu globulete, beteala si o gramada de beculete colorate ...
Aceste momente sunt unice si trebuie sa le savurezi atunci cand emotia este maxima.
Abia astept sa vad cum se trezeste dimineata si somnoroasa se duce la brad sa vada ce ia adus Mos Craciun.
E minunat sa te culci seara in ajunul Craciunului cu gandul ca noapte o sa primesti vizita mosului si stiind ca ai fost cuminte o sa primesti ceva frumos din partea lui.
Azi o sa mergem sa cautam un bradulet ca sa impodobim casa si sufletele noastre in straie de sarbatoare ...
E minunat de Craciun sa ai zapada din belsug afara, un brad minunat, miros de cetina si o casa plina de caldura sufleteasca.

Sa auzim de bine...


vineri, 18 decembrie 2009

Cel mai inedit cadou de Craciun


Azi am vazut o reclama intr-un cunoscut lant de magazine de electronice si am ramas ca la dentist. Oferta este pentru perioada sarbatorilor de iarna iar super promotia consta in ... nu imi vine sa cred ... "La un televizor LCD Samsung cu diagonala de 81 cm primesti gratis ... super tare ... "gratis" un borcan de muraturi" ???!!! ce ??? au inebunit de tot.
Inca nu imi revin ... am citit de zeci de ori reclama ... televizorul este undeva la 1900 ron si cred ca cine plateste bani astia isi poate permite sa cumpere si un borcan de 5 l de castraveti murati ... cred ca lumea asta a luat-o razna. Muraturi la pachet cu televizoare LCD.... doamne ... dar rau am ajuns.
Cred ca au platit bani grei pe vreun studiu academic care le-a garanta un bum in ale vanzarilor ... sau poate sau gandit ca romanul  cum ii place sa stea o mare parte din viata in fata televizorului si priveste la stirile de la ora 17.00, la stirile politice sau la OTV pina noaptea tarziu si daca cumva ii pica greu  ia borcanul cu castraveti si baga unu repede ... ca sa ii treaca greata.
Sunt convins ca sarbatorile vor fii mult mai frumoase in fata noului LCD iar masa va fii mai bogata si mai plina de bunatati pe care le vei savura impreuna cu o muratura la promotie... delicatesa nu gluma.

Sa auzim de bine.



duminică, 13 decembrie 2009

Magia lu Decembre


Ieri a nins timid ... asa parca cu teama dar acele mici cristale de gheata au improspatat atmosfera ... aerul era rece si prospatat si mi-a invadat narile,  fulgii aceia mici ii simteam cum la atingerea fetei mele se topeau si dispareau instant ... un sentiment placut care mi-a readus amintiri deosebite. 
Mi-am amintit cu placere de iernile de altadat cand ningea cu niste fulgi mari si desi ce acopereau totul intr-o clipita... Si bucuria copiilor care abia asteptau prima zapada sa se bata cu bulgari, sa se dea cu sania sau sa faca oameni de zapada ...
Imi placea cand obositi de atat alergat prin zapada sa ne aruncam pe spate acolo unde era cea mai pura si neatinsa zapada , sa face ingerasi ...
Mi-ar place sa pot sa fac aceste lucruri cu fetita mea ... ar fii frumos sa nu se piarda farmecul iernii.
Suntem pe sfarsit de an, suntem in Decembre ... dupa parerea mea e cea mai magica luna a anului.
Decembre e magic pentru ca ne readuce spiritul sarbatorilor de iarna care ne face mai buni, mai ingaduitori, mai iertatori dispusi de a uita de toate necazurile de peste an, toate neintelegerile si toate neajunsurile.
Magia Craciunului ne alimenteaza ne da putere si ne incarca cu energia necesara unui nou an din viata noastra, un an pe care fiecare dintre noi il incepem mai increzatori si optimisti.
Credinta mea este ca in Decembre magia ne inconjoara si cu cat suntem mai buni, mai darnici si mai  iertatori ne va fii mai bine in anul ce va urma.

Eu sunt convins ... voi va trebui sa aflati singuri ... hai sa ne dam o sansa.







Imaginea a fost preluata de aici

vineri, 11 decembrie 2009

Puterea caracterului sta in dragoste. (Simion Mehedinti)

Imi place aceasta maxima scrisa de Simion Mehedinti "Puterea caracterului sta in dragoste." ... este ca si cum in aceste cateva cuvinte ar fii concentrate toate acele ingrediente care alcatuiesc caracterul puternic al unui om.
Totusi ce inseamna un om cu caracter?
Adevarul ca oameni care sunt dispusi sa se alinieze la niste valori morale pe care sa le respecte, cateodata chiar in defavoarea lor sunt pe cale de disparitie si ar trebui protejati de o lege speciala care sa ii tina departe de tentatii  ... ca la speciile pe cale de disparitie (glumeam).
Se intampla sa intalnesti din ce in ce mai putini oameni dispusi sa sacrifice totul din dragoste pentru semenul sau iar zilele tulburi in care ne scaldam contribuie din plin la disparitia ingredientelor necesare pentru a iconstrui un caracter perfect care sa nu cedeze cand te astepti mai putin.
Am avut neplacerea sa cunosc oameni care mi-au castigat  la un moment dat respectul datorita caracterul puternic de care dadeau dovada dar din  pacate si-au calcat foarte repede principiile in picioare fara sa stea prea mult pe ganduri cand au dat un pic de greu in viata sau le-au fost oferite niste super oportunitati care intre noi vorbind erau doar niste baloane de sapun. Dupa au venit parerile de rau ... tardiv.
Nu inteleg cum poti asa de usor sa renunti la niste valori si principii care te caracterizau ... Ca si pe noi toti  nici pe mine viata nu ma menajat si ma incercat in nenumarate randuri si am fost pus in postura de a alege "oportunitatea" sau sa imi calc in picioare principiile dupa care ma ghidez in viata  ... dar ma bucur ca am rezistat cel putin pina acum chiar daca unele decizii au fost in defavoarea mea.
Am cautat sa gasesc ce  calitati definesc cel mai bine un caracter si cred ca printre ele ar fi: respectul fata de oamenii din jur, respectul fata de cuvantul dat, sinceritatea in relatiile cu ceilalti , integritate.
Un caracter se poate consolida numai cu multa vointa si autocontrol ... care de ce sa nu spunem nu le avem tot  timpul la indemana in lumea asta plina de "oportunitati".
Nu cred ca este o solutie sa te amagesti singur cu iluzii si minciunii ... o sa te saturi si o sa disperi cu timpul.
Cea mai periculoasa combinatia cred ca este intre fudulie combinata in proportii egale cu prostie si rautate iar daca la toate aceste ingrediente mai punem si un pic de ingamfarea eu zic ca iese un exemplar "perfect " de oportunist al zilelor noastre.
Ceea ce incerc sa dezvolt aici nu este un subiect idealist, ci este o problema reala cu care sunt sigur ca nu ma confrunt doar eu, asa ca v-as fi recunoscatoar sa dezvoltam subiectul, sunt doar curios de ce credeti si voi , de ce ati patit pe propria piele.
Va astept cu opinii pe acest subiect.


Sa auzim de bine



Imagine "belive.jpg" preluata de pe: statu.files.wordpress.com

joi, 10 decembrie 2009

La povesti cu Grasuta de Cotnari

… legenda spune ca zeul vinului sa nascut in Tracia acum multe mii de ani si de atunci sa transmis din generatie in generati arta facerii vinului ajungand azi la aceste buchete minunate de arome si culori care iti rascolesc toate simturile.

Vinul si glumele bune au tinut moralul romanului ridicat de-a lungul timpului dar ceva se pare ca sa schimbat si românul nu mai gaseste sprijin in ele ca să depăşească etapele dificile ale vietii.
Daca glumele sunt rasuflate romanului nu ii mai ramane decat un vin bun, o Grasa de Cotnari originala care a fost facuta sa aduca buna dispozitie omului dar mai ales sa inveseleasca Romanul.
Astea fiind spuse dupa o zi de aia … grea in ale existentei … imi pusei o sticla de Grasa in fata si incepui sa o degust ca un adevarat connaisseur …
Si tot degustand licoarea blonda de culoarea bobului ars de soarele de vara, ce ma imbia cu o aroma deosebita de imi starnea fiecare papila incepuram sa ne apropiem si sa ne transmitem mesaje subtile … si astfel fara sa imi dau seama  Grasuta incepu sa-mi spuna povestea ei …
Care se pare ca a inceput de pe vremea Daciei si continua si in zilele noastre pe coaste insorite si bine aerisite ale Moldovei unde boabele de struguri aduna dulceata toamnelor tarzii … dupa o migaloasa munca licoarea obtinuta din strugurii de Grasa are o culoare galben verzuie si o aroma complexa ce aduce aroma migdalelor coapte impletita cu dulceata stafidelor.
In faţa acestei licori deosebite care vine din vechi timpuri si pe care mai mari domnitori ai acestor  meleaguri au apreciat-o, nu pot decat sa ma inchin intr-o lunga plecaciune.
Si tot stand asa la povestioare cu “grasuta” am simtit cum spiritul meu prinde aripi, limba imi e descatusata de toate cutumele lasandu-ma cuprins incet incet de o stare placuta … euforica.
M-am trezit a doua zi proaspat ca o zi de primavara … si cel mai important … fara dureri de cap ca am ales cu cap “Grasa de Cotnari”.
Eu si Grasa de Cotnari am impartit intimitatea creatiei in acea seara si pot sa va garantez ca Grasuta va fii mereu alaturi de mine si la bine si la greu … fiti fericiti si euforici.


Povestioara scrisa pentru concursul de la Cronica Carcotasilor.






Imagine preluata de pe Kissfm.ro

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Magia sarbatorilor de iarna

Am participat la inaugurarea Targului de Craciun si aprinderea luminitelor de sarbatori in Bucuresti. Anul acesta locul principal de desfasurare a festivitatilor este Parcul Cismigiu. Pentru vremurile prin care trecem festivitatea a fost deosebita cu un foc de artificii magnific, un brad frumos inpodobit, sania lui Mos Craciun cu tot cu Craciunite :))), miros de cetina verde, colinde ... intru-un cuvand mi-a placut a fost deosebit.
Am resimtit sentimentul acela placut care il avem cand eram copil si se apropiau sarbatorile de iarna.
Tot ce a mai lipsit din acest minunat tablou al sarbatorilor de iarna a fost zapada... dar asta e ... viata ma invatat ca nu poti sa le ai pe toate.
Acum va las ma duc sa imi lustruiesc ghetutele sa vad ce primesc de la Mos Nicolae...

O seara magica va doresc si cu multe bucurii. 


Foto sursa personala


vineri, 4 decembrie 2009

Parfum de sarbatoare


Asta seara am avut o surpriza placuta cand am iesit din pasajul Unirii spre Tineretului ... erau aprinse luminile de sarbatoare pe strazi.
Frumos mi-a placut parca dintr-o data am uitat de ziua grea care tocmai se incheia sau de problemele existentiale ... ma cuprins un sentiment placut numai la gandul ca vin cu pasi repezi sarbatorile de iarna.

Miine vine Mos Nicolae asa ca sa va pregatiti ghetutele sa le lustruiti bine, bine ... ca mosul sa fie darnic.
Tot miine seara se inaugureaza in Bucuresti targul de sarbatori in Cismigiu si se aprind luminitele in tot Bucurestiul.

Se spune ca, Mos Nicolae vine la geamuri si urmareste copiii care sint cuminti, lasindu-le in ghetute dulciuri si jucarii, insa daca copii sunt lenesi si neascultatori acestia primesc o nuieluse. Sarbatoare de Mos Nicolae este un obicei vechi la Romanii si nu numai de a face daruri celor dragi dar mai ales copiilor.

Sarbatoarea de Mos Nicolae deschide perioada sarbatorilor de iarna dar si perioada in care se oferta cadouri celor dragi.
Dragilor parca simt deja mirosul de cetina verde si de cozonac proaspat scos din cuptor... au venit sarbatorile de iarna  ... ce pacat ca inca nu ninge ca sa avem parte de sarbatorile feerice de altadata.
Sa auzim de bine.
 


Imagine preluata de aici: http://farm4.static.flickr.com

marți, 1 decembrie 2009

La multi ani Romania !

In aceasta zi deosebita pentru toti cei carora le curge in vine seva Romaniei am ales sa le dedic o scurta dar minunata prezentare a o mica parte din simbolurile noastre nationale.
In aceasta zi imi doresc sa reusim sa fim o natiune unitara asa cum au fost predecesori nostri la 1918 la Alba Iulia.
La multi ani Romani!...  La multi ani Romania!...



Related Posts with Thumbnails