vineri, 4 noiembrie 2011

"Salvati padurile virgine"

Va supun atentiei o campanie la care fiecare dintre noi ar trebui sa aderam si pe care cred ca este necesar sa o sustinem.
Este vorba de campania demarata de WWF "Salvati padurile virgine" ale Romaniei. Conform celor de la WWF "In secolul XIX, padurile virgine reprezentau aproximativ 30% din suprafata totala a padurilor din Romania. La finele secolului XX mai erau doar 6%. Astazi au ramas mai putin de 3%.
Dintre acestea, doar 18% se bucura de un statut de protectie. Restul, de 82%, pot fi distruse fara a fi incalcate prevederile legale."
Pot sa va spun ca acum doua saptamani ma aflam intr-un loc minunat in judetul Covasna unde este una din cele mai mari paduri de foioase - cel din imagine -  si discutam cu un om al locului care deplagea soarta acelei paduri care se pare fusese cumparate de un "Baron al lemnului" si care nu a cumparat-o cu scopul de a se bucura de frumusetea ei  si de farmecul zonei  sau de linistea si aerul curat ci de a se bucura de bani pe care ii va face din lemnul taiat.
Sunt multi cei pentru care mai importanti sunt bani si nu se gandesc ca in momentul in care taie un copac ei, noi, voi vom respira mai mult praf, un aer mai poluat si mai putin oxigenat.
Mai mult prin distrugerea unei paduri se distruge si habitatul animalelor ce o populeaza iar totul poate reveni la normal dupa 10-20 de ani.
Interesele sunt mari dar daca suntem toti semnatari ai petitie poate ca nu mai suntem ignorati de autoritatile abilitate sa ia masurile necesare de a controla aceste taieri abuzive.
Va rog pentru binele nostru dar si pentru viitorul copiilor nostri semnati petitia.
Informatii complete gasiti pe www.padurivirgine.ro.

Sa auzim de bine.
Rauol

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails