miercuri, 30 noiembrie 2011

"FII PRECAUT. HOTII NU DORM!"

"FII PRECAUT. HOTII NU DORM!" - Campania Politiei Romane de prevenire a furturilor din locuinte.
O buna metoda de limitarea a acestui gen de furt este instalarea unui sistem de alarma conectat la dispeceratul Securitas Romania.
Va stam la dispozitie cu informatii si solutii complete de securitate.
SECURITAS ROMANIA 

miercuri, 16 noiembrie 2011

Se pare ca nu am invatat nimic de 2066 de ani incoace!!!

Ma tot uit si ma minunez cu ce se intampla cu lumea asta in aceasta perioada. 
In acelasi timp ma ingrozeste gandul ca orice declaratie deplasata a unui individ iresponsabil care a ajuns intr-o functie cine stie cum sau o demisie a unui premier european poate avea repercusiuni asupra sigurantei si linisti noastre si mai ales a copiilor nostri.
Aceste framantari nu fac bine securitatii si sigurantei zilei de miine si cand aceste lucruri se intampla in jurul nostru mai ca ma trec fiori reci.
Istoria a inregistrat multe asemenea evenimente care nu au avut un final prea fericit pentru locuitori acestei planete.
Va propun un fracment inregistrat de istorie care este de foarte mare actualitate de la primul paragraf pana la ultimul:
 "Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micsorata,
Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata,
Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie sa invete din nou sa munceasca in loc sa traiasca pe spinarea statului."
( Cicero , anul 55 inainte de Hristos)
Se pare ca nu am invatat nimic de 2066 de ani incoace!!!

Sa auzim numai de bine!
Rauol

vineri, 4 noiembrie 2011

"Salvati padurile virgine"

Va supun atentiei o campanie la care fiecare dintre noi ar trebui sa aderam si pe care cred ca este necesar sa o sustinem.
Este vorba de campania demarata de WWF "Salvati padurile virgine" ale Romaniei. Conform celor de la WWF "In secolul XIX, padurile virgine reprezentau aproximativ 30% din suprafata totala a padurilor din Romania. La finele secolului XX mai erau doar 6%. Astazi au ramas mai putin de 3%.
Dintre acestea, doar 18% se bucura de un statut de protectie. Restul, de 82%, pot fi distruse fara a fi incalcate prevederile legale."
Pot sa va spun ca acum doua saptamani ma aflam intr-un loc minunat in judetul Covasna unde este una din cele mai mari paduri de foioase - cel din imagine -  si discutam cu un om al locului care deplagea soarta acelei paduri care se pare fusese cumparate de un "Baron al lemnului" si care nu a cumparat-o cu scopul de a se bucura de frumusetea ei  si de farmecul zonei  sau de linistea si aerul curat ci de a se bucura de bani pe care ii va face din lemnul taiat.
Sunt multi cei pentru care mai importanti sunt bani si nu se gandesc ca in momentul in care taie un copac ei, noi, voi vom respira mai mult praf, un aer mai poluat si mai putin oxigenat.
Mai mult prin distrugerea unei paduri se distruge si habitatul animalelor ce o populeaza iar totul poate reveni la normal dupa 10-20 de ani.
Interesele sunt mari dar daca suntem toti semnatari ai petitie poate ca nu mai suntem ignorati de autoritatile abilitate sa ia masurile necesare de a controla aceste taieri abuzive.
Va rog pentru binele nostru dar si pentru viitorul copiilor nostri semnati petitia.
Informatii complete gasiti pe www.padurivirgine.ro.

Sa auzim de bine.
Rauol

marți, 1 noiembrie 2011

Romania ... o tara mereu surprinzatoare

Am intitulat acest mic articol nu din lipsa de inspiratie ci chiar am fost placut surprins ca Romania a aparut in ziarele din lume nu cu cersetori, criminali sau cu tiganii care ia exportat ori copii din orfelinate ci cu splendorile naturale ale muntilor Carpati sau ale Transilvaniei, cu monumentele sau personajele istorice, cu oameni minunati ai acestor meleaguri... despre care vorbeste cu drag Printul Charles in documentarul "Wild Carpathia" produs de Travel Channel si realizat de Charlie Ottley ca despre "un loc al mitului şi legendei" unde "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii"
Se pare ca acest documentar a avut un impact favorabil pentru ca azi am citit un articol pe aceasi tema in ziarul britanic "The Telegraph" unde Sir John Ure, fost ambasador al Marii Britanii în diferite ţări şi autor de cărţi de călătorie şi istorie prezinta Romania ca  un "tărâm însorit cu păşuni şi gospodării medievale, liniştite, unde am avut vise înfricoşătoare cu vampiri" dar ca o concluzie "am avut un sentiment de mulţumire pentru a fi văzut o ţară care reuşeşte să se ridice după zeci de ani de comunism lipsit de viaţă".
Credeti ca vor fii in stare sa profitam de acest lucru si sa folosim avantajul acestei promovari gratuite?

Sa auzim de bine
Rauol

Related Posts with Thumbnails