vineri, 30 octombrie 2009

Lectie despre viaţǎ - 10 invataturi din Arca lui Noe




Unu : Nu pierde barca.
Doi : Aminteşte-ţi  cǎ toţi  suntem în aceeaşi barcǎ.
Trei : Fǎ-ţi planuri în avans. Nu ploua când  Noe şi-a  construit arca.
Patru : Fii pregǎtit. Când vei avea  600 de ani, e posibil ca cineva sǎ-ţi cearǎ sǎ faci ceva cu adevǎrat important.
Cinci : Nu  asculta criticile; mergi  înainte cu treaba care trebuie fǎcutǎ.
Sase : Construieşte-ţi  viitorul pe premise înalte.
Sapte : De  dragul  siguranţei, cǎlǎtoreşte  în  pereche.
Opt : Viteza  nu  e totdeauna  un avantaj. Şerpii erau pe arcǎ împreunǎ cu gheparzii.
Nouǎ : Când eşti  stresat, pluteşte pe apǎ o perioadǎ.
Zece : Aminteşte-ţi, Arca  a fost  construitǎ de amatori; Titanicul de profesionişti.

Dǎ-o mai departe şi fǎ şi pe altcineva sǎ zâmbeascǎ, pe mine ma binedispus.

joi, 29 octombrie 2009

MADE IN ROMANIA


Nici ca se putea deschide altfel decat in adevaratul stil romanesc cel mai mare Mall din Romania AFI Palace Cotroceni . Ce mai fast, ce mai spendoare, ce mai ... bataie de joc.
Daca mergeam pe un santier cred ca era mai Ok. Nu prea sunt eu omul mall-urilor dar prin natura meseriei la deschiderile lor trebuie sa particip, asa ca si azi am fost in acest minunat mall AFI Palace Cotroceni dar ce sa vezi ...minune, din parcare te intampinau utilaje si muncitori de nu aveai loc de ei, dupe ce reuseai sa scapi cu bine dintre motostivuitoare, camioane carucioare s.a.m.d te intampinau muncitorii chinezi care lucrau la fantinile arteziene si alei. Intr-un final am reusit sa ajung la intrare plin de noroi pina la genunchi.
In interior pot spune ca peste cca. o luna de zile va fi frumos ... nu acum. Si aici ca si afara se amenajau spatii si roiau muncitorii. Cel mai rau pot spune este ca daca nu stai bine la capitolul orientare si daca nu ai  fost "cercetas" ai cam pus-o, esti pierdut pe culoare, nu exista indicatoare.
Zona de recrere e mai deosebita dar are un pic chich, patinuarul nu are gheata, zona pentru copii acu se construieste, restaurante cam subtire (era la KFC o coada de am crezut in prima faza ca e promotie si dau astia aripioare gratis ... dar nu  era asa - ghinion).
Parerea mea este sa va duceti peste o luna daca nu vreti sa iesiti plini de praf si noroaie asa cum am patit eu.
Nu inteleg cu si-au permis cei de la AFI Europe sa faca deschiderea in conditiile actuale o companie care tine la prestigiu dar ... suntem in Romania si aici ... "las-o ba ca merge asa".
Sa auzim de bine.

miercuri, 28 octombrie 2009

PANTERA ROZ PRESEDINTE


Sustin si voi vota Pantera Roz. Consider ca este singura care poate scoate Romania din mocirla politica in care se afundam cu actualii politicieni.
Pantera Roz este unica noastra speranta ca se va schimba ceva in gandirea jegoasa a actualei asa zise clase politice.
Mergeti la vot si votati Pantera Roz si daca nu o gasiti pe buletinul de vot, desenati semnul electoral si puneti stampila.
Haideti sa ne mobilizam toti ca sa punem umarul sa le dam un vot de blam actualilor mojici.
Faceti cunoscuta campania noastra si postati afisul electoral al Panterei Roz pe fiecare blog. Sustineti aceasta leapsa electorala.
Da-ţi leapşa la cât mai mulţi bloggeri. Împreună ne putem face auziţi. Împreună putem schimba ceva.
ROMANI ! VOTATI PANTERA ROZ.

luni, 26 octombrie 2009

"Faima se rugineste, daca nu o cureti prin munca in fiecare zi" - Nicolae Iorga

Frumos a spus acest lucru Nicolae Iorga, si nu pot decat sa fiu de acord cu el. Am dat un luci dupa aproape o saptamana de munca si stres la cea mai importana licitatie de anul asta.
Am iesit foarte istovit si terminat dar "very happy" a iesit o documentatie grozava sa vedem si rezultatul final. Daca castigam o sa ma imbat... de fericire, nu va ganditi la prostii, iar daca nu imi ramane satisfactia personala pentru un lucru bine facut.
Nu pot sa spun decat ca am dat tot ce am avut mai bun si am pus suflet in ce am facut.
Am avut si avantajul de a avea ajutorul colegilor, nu puteam lucra singur, si lucrul in echipa este preferatul meu pentru ca atunci ies cele mai bune idei.
Daca nu exista un pic de concurenta intre ideii parca nici spor nu ai.
Dupa cum spuneam sunt obosit dar sigur implinit sufleteste ca am putut sa pun umarul la bunul mers al lucrurilor in compania in care lucrez.
Miine o sa o iau de la capat cu alte proiecte care pe linga cel finalizat o sa mi se para o nimica toata, dar mergem inainte pina la urmatoare provocare.
O sa astept ...dar nu prea mult ca imi rugineste faima... 
Sa aveti o seara placuta.

marți, 20 octombrie 2009

Don't worry be magic...

...Spunea cineva de dimineata la radio. Sincer mia placut aceasta gaselnita, da bine si se potriveste ca o manusa cu situatia cu care ne confruntam in momentele acuale. Toti asa zisi nostri "conducatori" sunt niste pamfletari care incearca sa ne convinga ca ei sunt acolo si vor veghea la siguranta si prosperitatea fiecaruia dintre noi asta dupa mine nu e decat o caterinca de doi bani . Bulshiturile lor sunt atat de expirate ca nici ei nu mai sunt in stare sa le spuna cu convingere. Si atunci sincer au nevoie de ceva magic ca anul 2010 sa nu devina anul unei noi revolutii in Romania. Dupa cum se scrie si se spune ca anul viitor va fii mult mai greu decat 2009 si ca preturile vor exploda iar salariile vor sta pe loc sau chiar vor mai scade...va fii nasol. Abia astept sa treaca alegerile astea de doi bani si sa se instaleze un nou guvern si sa te tii: greve, manifestatii, mitinguri, pichetari si alte forme de protest la greu. A cam ajuns cutitul la os si omul muncii din Romania nu prea mai are ce sa puna in farfurie, iar foamea il sperie cel mai mult pe roman si il va aduce la nebunia de a cere socoteala cui ii va iesi in cale si cine considera el ca e vinovat pentru situatia lui va plati. Patura sociala de mijloc care incepuse sa prinda consistenta a disparut brusc si discrepanta dintre cele doua paturi sociale este foarte vizibila - vezi Forbes Romania si topul celor 500 de miliardari - si vezi o piata de cartier unde vin oameni obijnuiti care nu isi permit sa cumpara decat doua rosi, o piine si 200 grame de parizer din cel mai ieftin. Sincer diferentele sunt foarte mari si nemultumirile se acumuleaza pina cand vor face bum si gata. Deci "Don't worry be magic". Sa auzim de bine.

luni, 19 octombrie 2009

HOPA SUS SI LA MAI MARE

Ma uit in jurul meu si ma minunez de cat de nelinistiti putem fii, cat de disperati de a ne cladi un viitor. Disperati de avansa cate 3-4 trepte odata pe scara experientei profesionale si nu numai. Sunt convins ca o cariera serioasa nu se construieste sarind etapele premergatoare si ajungand pe diverse functii fara o baza reala. E ca si cum ai pune prea multa drojdie intr-un aluat si dupa ce ai dospit-o bine si ai copt-o, cand o rupi e plina de goluri. Drumul unei cariere trebuie sa fie ca un rau de ses cu multe cotloane si cu o curgere domoala. Fiecare treapta urcata sa fie consolidata de cunostintele acumulate in acea perioada. In Romania toti vrem sa fim sefi, nimeni nu vrea sa fie muncitor, de asta suferim cu totii. E mai sexy sa fii oportunist decat sa pui osul la treaba. Imi povestea un prieten bun ca in tarile un pic mai dezvoltate decat Romania esti apreciat prin cea ce faci daca o faci bine. Ca esti instalator esti super meserias si esti bine platit, iar munca iti este recunoscuta. Oricum nimeni nu isi repara tevile de unul singur (asa cum fac eu si sunt economist) ci cheama instalatorul pe care il plateste cu drag pentru lucrare si astfel toata lumea e multumita. In scumpa noastra tara e la moda sa se unga director care are in subordine zeci de subalterni si el sa fii lucrat pe terase la mare ca sezonier cand era student fara sa fi facut macar o stagiatura dupa terminarea facultatii dar ce "e baiatu lu' tata si merita ce tata nu a avut". Sincer cred ca daca am respecta munca si ne-am respecta mai mult pe noi ne-ar fii bine in Romanica noastra scumpa. Sa auzim de bine.

vineri, 16 octombrie 2009

Masina pe post de umbrela

E o vorba de prin partea locului care zice asa: "bucuresteanul cand ploua isi scoate masina in trafic nu umbrela din debara". Astfel in acest contex azi a fost o zi de cosmar. Am pierdut din viata mea 5 ore in trafic facand trei drumuri efective: Casa (Giurgiului)-Chitila 2 ore si 30 minute; Chitila-Birou (Tei) 60 minute; Birou-casa via Berceni sa las un coleg 1ora si 30 minute. Este inuman sa stai si sa privesti semaforul care se face verde... dar nimeni nu se misca un milimetru pentru ca niste idioti au blocat intersectia fara sa aiba ceva de castigat ... si stai ca poate la urmatorul verde o sa aiba mai mult bun simt participanti la trafic si o sa raman pe loc sa nu mai blocheze intersectia hasurata... dar se face iar rosu fara sa te misti din loc si in aceasta asteptare te apuca pitici de iti vine sa ii iei pe toti idioti, care conduc de 5 ori pe an cand se nimereste sa ploua in timpul saptamanii, la suturi. Sunt calm de felul meu dar in asemenea momente cand pierzi timp pretios din viata ta stand in masina si uitandu-te la un amarat de semafor si cand pierzi din cauza unei gloate de cocliti care se incranceneaza sa se inghesuie de parca ar avea ceva de castigat. Ma apuca greata si scarba cand vad atata mediocritate in jurul meu. Dar mai e o vorba romaneasca "de ce sa nu crape si capra vecinului" asa ca de ce sa nu blochez eu intersectia sa stea si prosti astia ca eu si asa nu am unde sa ma duc ca e blocata strada. Sincer nu am avut ce sa fac decat sa stau si sa ma gandesc de ce mama dracului sau mai dat legi si de ce mama dracului sau mai cheltuit bani pe marcaje in intersectii daca nimeni nu le respecta. Daca stam si socotim amenzile care s-ar putea da pentru acesti idioti care nu stiu ca daca coloana din fata sta nu are rost sa ma inghesui si eu ... cred ca am ajuta bugetul Romaniei cu o suma frumusica iar daca mai si ploua o sa ne inscrie in cartea recordurilor ca tot sa facut un obicei din asta. Nu pot decat sa ma rog sa nu mai ploua asa de mult sau daca vrea Dumnezeu macar sa ploua in wekend cand nu trebuie sa ma deplasez niciunde cu masina... Va doresc sa aveti bafta sa prindeti semafoarele la al doilea verde ...

joi, 15 octombrie 2009

Mult dorita si binemeritat rasplata

Azi mi sa intamplat un lucru la care sincer nu ma asteptam. Daca cineva imi spunea ieri nu imi venea sa cred asa ceva. Se pare ca si in Romania exista directori de companii care apreciaza oamenii care muncesc si care dau totul pentru ca lucrurile sa mearga bine. Va spun ca nici acum, cand rememorez cele auzite din gura sefului mai mare al companiei nu sunt convins ca e adevarat sau .... Pe scurt am fost chemat in biroul Directorului general, si sigur aveam o fata de speriat, directorul se uita la fata mea si zimbind imi zice "e de bine", am rasuflat usurat si a inceput o discutie de apreciere a muncii mele in companie si a culminat cu o propunere de marire de salariu. URRRRA Voua va vine sa credeti asa ceva. Mie nu imi vine sa cred nici acum ... ma tot ciup ca sa imi dau seama ca nu visez. Pentru mine e ceva nou, netrait pe viu, dar imi place si s-ar putea sa ma obijnuiesc. Sincer aveam nevoie sa aud acele cuvinte care m-au incarcat sufleteste si mi-au dat putere sa merg mai departe cu forte proaspete. In ultima vreme am fost implicat in mai multe proiecte coplicante si destul de riscante pe care am reusit sa le fac sa functioneze eficient. Si cand stii ca cineva iti apreciaza lucrurile pe care le faci parca iti vine sa dai si mai mult ca sa demonstrezi acelei persoane ca nu degeaba te-a apreciat. Ma bucur ca si cum as fi luat premiul I si coronita in clasa I, in realitate nu stiu cum e ca nu am luat decat premiul 3 si mentiuni, si tare as dorii sa am parte de astfel de zile cat mai des. Sunt super extaziat si excitat emotional de nu o sa pot dormii la noapte ... dar si daca o sa adorm o sa visez frumossss. Hmmm dar cu cat o sa fie majorarea ca am uitat sa intreb ... Oricum nu este asa de important si oricum eu nu ma duc la serviciu sa iau bani ci ma duc la servicu sa muncesc sa fac banii. Asta da satisfactie ... yesss. O seara placuta va doresc.

luni, 12 octombrie 2009

Ocupati sa traim

E pacat ca ne trec zilele una dupa cealalta repede, poate mult prea repede fara sa le observam, pentru ca suntem absorbiti de frenezia si nebunia de zi cu zi. Daca mi-ar fi in putinta as pune "Pauza" sa imi fac timp pentru toate lucrurile pe care sunt constient ca le tratez cu superficialitate. Ma simt de parca as fi prins intr-un torent care ma taraste fortat cu o viteza incredibila care nu imi da posibilitatea sa vad frumusetea peisajului din jurul meu. Imi lipseste rabdarea si poate si taria de a pune "Pauza" fiind mai puternica dorinta de realizare si de implinire. Sincer imi doresc din tot sufletul sa putem sa ne traim viata si nu sa ne amagim doar, o alta optiune nu avem, comanda de a derula "Inapoi" ne-a fost anulata. Omule ai doar o viata de trait, pina la proba contrarie, si trebuie traita in "slow motion" sa nu ratezi nimic din ce se intampla in jurul tau. Eu asta mi-am propus ...

duminică, 11 octombrie 2009

LABIRINTUL VIETII

Sincer ma uit de jur imprejur si constat ca tot ce facem ne este impus de un "papusar" invizibil dar care ne traseaza constintios directia in care sa evoluam. Mai aseara ma uitam la un concurs ce isi propune sa descopere talente noi "Xfactor " si ma minunam cum un om poate hotari printr-o decizie de 5 minute cariera unui alt om sau cum directorul meu ma poate amagii cu promisiuni ca sa pun osul la bataie mai mult sau cum aglomeratia din Bucuresti ma obliga sa merg pe stradute uitate de timp de parca m-as intoarce in timp. Daca analizezi fiecare actiune a ta o sa constati ca nu ai fii facut acel lucru daca nu erai constrans de ceva anume... Sincer as vrea sa pot rupe legaturile invizibile care imi dicteaza drumul si sa pot spune ca sunt liber. Dar se pare ca asta ne este soarta pe acest pamant sa ramanem niste biete marionete conduse prin labirintul vietii de legaturi invizible de catre un papusar anonim. Bucurati-va de fiecare clipa de libertate ... ca sunt putine.

marți, 6 octombrie 2009

Romanii ... oameni de caracter

Buna seara Azi in drum spre cantina studenteasca, ca sa dat drumul (papa bun-low cost), discutam cu colegii faptul ca romanii au un caracter puternic si stiu sa si-l impuna in fata tuturor cei care vin in tara noastra, dar se lasa fraieriti de o gasca de oameni care nu au nici o treaba cu aceasta natiune, pusa sa guverneze de cei care oranduiesc tot ce se intampla pe acest pamant. Sincer nu stiu cum dumnezeului la noi sunt pusi toti prostii acestui pamant care a dat si da o gramada de minti luminate si caractere puternice. Vin alegeri si mie greata cand ma gandesc ca nu am un nume decent pe care sa imi aplic stampila cu votat. In proportie de 99.99% nu o sa onorez cu prezenta urna de vot. Nimeni din cei inscrisi nu au cu ce sa ma convinga. Vreau ceva nou ... o prospatura care chiar daca ma minta macar sa o faca frumos, sa stie sa imi ceara votul. Oricum votul meu nu conteaza si nu suntem noi cei care ne hotaram conducatorii dar macar sa am satisfactia ca am fost fraierit placut. Oricum imi cresc colesterolul degeaba ... tot niste dobitoci o sa ne conduca si de acum incolo. Sa traiti cum puteti cu cine vreti .... Rauol

duminică, 4 octombrie 2009

Bine ca existam

Buna seara Pentru mine este ceva foarte nou, in aceasta seara mi-am creat o pagina de blog si un cont de Twitter. De ce? Sincer nu pot sa imi raspund foarte clar dar sunt aproape sigur ca din curiozitate. Asta e firea omului si mai ales a romanului, sa fie curios. Si sincer daca mai este si oltean ... a pus-o de mamaliga. Nu sunt sigur cum va decurge acest experiment dar sper sa imi iasa. In concluzie o sa imi urez bun venit in lumea blogurilor si a Twitterului. Rauol

REGULILE CASEI

 Regula case No.1 - "Ai bun simt"
Acesta este un blog personal si prin urmare exprima parerile mele fara a avea legatura cu locul de munca sau persoanele cu care interactionez in afara spatiului virtual, etc.

Astfel evident opiniile sau ideiile exprimate pot fii:
  • Subiective in mare parte;
  • reflectand cateodata aspiratiile, dezamagirile sau frustarile mele;
  • punctul meu de vedere asupra unor intamplari sau personaje intalnite in lumea reala;
  • pot sa apelez la citate dar la care obligatoriu voi specifica sursa saui autorul;
  • postarile reflecta ideea libertatii de expresie si a liberului acces la informatie.

Ca sa nu fiu nevoit sa cenzurez posturile va rog ca pe acest site sa:
  • folosesti un limbaj civilizat (orice post ofensator va fi sters)
  • daca ai ceva de argumentat sau acuzat te rog sa iti lasi datele de identificare, in caz contrar consider acuzatia nefondata si o voi sterge de pe site.
Rauol si "O parte din viata mea" va garanteaza confidentialitatea datelor.


CONTACT

Ma puteti contacta cu ajutorul formularului de mai jos.
Va rog sa scrieti adresa corecta de email pentru ca acolo veti primi raspuns, si va rog sa scrieti si adresa blogului vostru.

Va multumesc!




Related Posts with Thumbnails